Finished John & Gayle’s kitchen awhile back. I’m really excited to share this one with you. While it doesn’t look like we did much, the end result is quite dramatic. The homeowner’s complained about the wall between the kitchen and the formal living room and wanted the wall removed. We reused some of the base and wall cabinets on the wall being removed to create an island and make the sink wall cabinets longer. Added deco panels for the sides and back of the island and a tall pantry on the sink wall. Now this house is ready for the holidays!!!

This kitchen screamed the 1950s… from the zbrick on the walls and soffits and the plywood cabinets that the finish around the knobs had become ‘gummy’. The soffits were removed so the maple cabinets could go to the ceiling, quartz counters with a small snack bar were added and stone and glass backsplash was added

This kitchen had “builder blah” cabinets that were original to the house. Half the hinges no longer closed, the white thermofoil was discolored from age and previous owner’s smoking, the vinyl flooring was tearing, the room lacked lighting and the dining room behind the stove wall was never used. The wall between the two rooms was removed, doubling the size of the kitchen. Now the teenage boys could be doing homework while dinner is being prepared. Materials used: Bertch custom cabinets, cherry wood, Quartz counters, glass tile

We cathedraled the ceiling, they wanted one big island with seating rather than dinette area, the main goal was to open kitchen and living room for open concept. Oak builder series cabinets were replaced with Welling custom cabinets in two different stains, maple wood, Cambria quartz counters and glass tile

Thoms Kitchen Scrapbook

The existing cabinets had been painted SOOOO many times, the laminate behind the stove covered burn mark from a previous kitchen fire, the laminate counters were chipped, the space was small so we had to use every inch available. The homeowners’ wanted to keep the charm of the beadboard ceiling and walls. The soffits were removed, undercabinet and ceiling lights were added, the vinyl flooring was replaced with hickory wood in natural finish, the cabinets were maple, and the homeowner’s collection of spice jars were proudly displayed above the range, Granite counters, and modern ceramic subway tile.

This project earned 2011 Wisconsin Remodelers Gold Award, NARI/Milwaukee remodeler of the year, CotY (Contractor of the Year) 7-state regional winner, M Magazine’s Readers’ Choice Award Winner.